Pletskud på Tømmerup Efterskole

Stærke forestillinger og et drømmepublikum. Det er opskriften på en vellykket festival!

Af Peter Rafn Dahm, DATS Udviklingskonsulent

Som arrangører var vi lidt nervøse før vores Pletskud-festival åbnede på Tømmerup Efterskole.

Det er første gang vi laver festival kun for efterskoleelever – altså helt unge deltagere. Og vi har tunge sager på programmet – en Shakespeare monolog, en fortælling om angst, spillet på engelsk, en alvorlig historie om at miste sin bedste ven og et vildt digt om, hvordan vi behandler vores fælles klode.

Hvordan ville de unge tage imod de store og voldsomme udfordringer? Ville de falde i søvn, tænde mobiltelefonerne eller løbe skrigende bort?

Få minutter ind i første forestilling blev vores nervøsitet gjort totalt til skamme. De unge tog imod alt med åbne øjne og arme, sanser og sind. De 4 teatergrupper oplevede  at spille for et intenst nærværende og medlevende publikum.

Og ikke alene tog eleverne imod. De gav også af sig selv, gav til hinanden og gav til teatergrupperne.  De kommenterede ivrigt alle forestillinger, delte oplevelser og stillede masser af spørgsmål.

Og bagefter kastede de sig åbent og frygtløst ud i de øvelser og workshops teatergrupperne afholdt i forlængelse af deres forestillinger.

Så sportshallen, der i dages anledning var omdannet til teatersal,  emmede af koncentration, opmærksomhed, nysgerrighed og begejstring fra kl. 9 morgen til 15.30 eftermiddag.

Pletskud 01_2018
Dahls Teater - Coriolana

Pletskud 02_2018
Ellen Pauling - Fight or Flight

Pletskud 03_2018
Skaberwerket - Meditationer

Pletskud 04_2018
Skaberwerket m. statuer - respons på Meditationer

Pletskud 05_2018
Teater Mikado - Til sidste fjer

Pletskud 06_2018
Workshop ILD


DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst - Torpsgade 13 - Smidstrup - 7000 Fredericia - dats@dats.dk - Tlf. 74 65 11 03